Fernas işçileri firma ile görüşme için Soma’ya hareket etti

Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan Fernas işçileri, müzakere yolunun açılması ardından firma yetkilileriyle görüşmek üzere Ankara'dan Soma'ya doğru harekete geçti.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencileri, iki haftadır Ankara’da direnişteydi. 

Direnişin 14’üncü günü olan çarşamba günü Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Nasıroğlu ile görüştü. Bu görüşme ardından, direnişin 15’inci günü olan 17 Ekim’de sanal medya hesaplarında açıklamada bulunan maden işçileri, müzakere yolunun açıldığını ve Soma’da Fernas yetkilileri ile görüşüleceğini bildirdi.

Fernas işçilerini, DEM Parti ve CHP milletvekilleri, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Pir Sultan Abdal Derneği ve çok sayıda kişi Soma’ya uğurladı. 

Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır, Soma’da başlattıkları eylemin 53’üncü gününde olduğunu belirterek, cuma gününe kadar eyleme ara verdiklerini ifade etti. 

Çakır, “Yarın 5 kişilik heyetimiz iş yerindeki patron vekilleri ile görüşecekler. Buradan sonuç ne çıkar onu bilemeyiz. Sonuca göre açıklamamızı yapacağız. Türkiye’deki bütün işçi sınıfına, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kamuoyuna sonsuz teşekkür ederiz. Bu başarı bizim başarımız değil, Türkiye’nin başarısıdır” dedi.