Connor Fetigen: Tecrit var, çünkü devlet korkuyor

Cowley Collective Üyesi Connor Fetigen, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin şaşırtıcı olmadığını belirterek, “Çünkü Türk devleti yeni bir ideolojinin yükselişinden korkuyor” dedi.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için örgütlenmek gerektiğini kaydeden Cowley Collective Üyesi Connor Fetigen, Avrupa'da gösteriler yapacaklarını söyledi. 

Paris’te 3-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Youth Writing History ve Ronahi tarafından organize edilen 1. Dünya Gençlik Konferansı’na Britanya’dan katılan Autonomy and Resistance Organization (ARO) aktivisti ve Cowley Collective Üyesi Connor Fetigen, ANF’ye konuştu.

Connor Fetigen, demokratik konfederalizmi inşa etmeyi amaçlayan uluslararası bir hareket olduklarını hatırlatarak, konferansı çok heyecan verici bulduğunu belirtti. Connor Fetigen, “Panellerde özellikle Kürt Özgürlük Hareketi’nin ideolojik katkısını almak ilginçti. İnsanların İngiltere, Fransa, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde bunları kullanabileceğimiz bağlamın ne olduğunu derinlemesine incelemekle gerçekten ilgilendiklerini gördüm. Kürt Özgürlük Hareketi paradigmasını ülkelerimizdeki herkese nasıl ulaştırabiliriz, örgütleri daha fazla insanı kapsayacak şekilde nasıl genişletebiliriz sorularının yanıtları gündemimiz olacak” dedi. 

ORGANİZE OLMA VE BİRLİKTE ÇALIŞMA

Gençlerin daha fazla organize olması ve farklı kuruluşlar arasında da birlikte çalışabilmenin koşullarının daha fazla yaratılması gerektiğini belirten Connor Fetigen, şöyle devam etti: “Şahsen ben de birlikte çalışmak isteyen, onlara katılmak isteyen ya da benim onlara katılmak istediğim ya da onların örgütleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğim pek çok farklı insanla temas kurdum. Dolayısıyla bu görüşmelerin devam edeceğini umuyorum.”

TECRİT ŞAŞIRTICI DEĞİL

Demokratik konfederalizm paradigmasının kurucusu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecridin şaşırtıcı olmadığını belirten Connor Fetigen, “Çünkü Türk devleti yeni bir ideolojinin, yeni bir sosyalist ideolojinin yükselişinden korkuyor ve O da bunun temsilcisi. Özgür olmalıdır. Bunun için örgütlenmemiz gerekiyor. Avrupa'da Abdullah Öcalan’ın hapsedildiğini herkesle paylaşmak için gösterilerimiz var” dedi.