GÜNDEM 4 AĞUSTOS 2019

4 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Şengal Êzidîlerine yönelik soykırım saldırılarının beşinci yıldönümü olan 3 Ağustos’ta onlarca kentte bir dakikalık saygı duruşu ve mitingler yapıldı.

-Dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel’in Bayrampaşa Cezaevi’nde 12 tutsağın katledilmesiyle ilgili soruşturmayı savsaklamasına verilen bir yıllık hapis cezası da Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca bozuldu.

-Cizre Belediyesi'nde kayyum döneminden sonra çalışmalarına başlayan Eşbaşkanlar Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu, belediyenin işlevsiz bırakılması için her şeyin yapıldığına dikkat çektiler.

-Suruç Aileleri İnisiyatifi, bir vakıf kurarak mücadelelerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

-QSD’nin denetimindeki Hol kampında tutulan Alman vatandaşı bir DAİŞ çete üyesinin eşi ve 3 çocuğunun getirilmesini karara bağlayan Berlin’deki üst mahkeme ve Dışişleri Bakanlığı arasında kriz yaşanıyor.

-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2024 yılına kadar yarıya indirmeyi vaat ettiği yoksulluk bu yıl da artarak, 21 milyon kişiye ulaştı.

-Yardım gemisi ‘Alan Kurdi’nin Çarşamba gününden bu yana Akdeniz’de boğulmaktan kurtardığı 40 mültecinin AB ülkelerine dağıtılacağına dair garanti alan Malta, gemiye sınırlarını açtı.

-Fransa’da bugüne kadar bulunanlardan çok daha büyük bir dinozor kemiği keşfedildi. Dinozorun onlarca metre uzunlukta olduğu tahmin ediliyor