GÜNDEM 1 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamında gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- 18’i tutsak 108 siyasetçi hakkında açılan Kobanê Davası devam ediyor.

- Remy Pagani, Kürt halkına karşı yürütülen savaşın İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaştan farksız olmadığını ifade ederek, “Türk devleti Kürt halkına karşı savaş suçu işliyor. Çözüm siyasi diyalogdan, bu da Öcalan’ın özgürlüğünden geçiyor” dedi.

- DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, AKP-MHP’nin hile ve usulsüzlüklerine belediyeleri kazanarak cevap vereceklerini belirtti.

- İmralı tecridine karşı açlık grevlerinin sürdüğü Rize Kalkandere Hapishanesi’nden Samsun S Tipi’ne sürgün edilen siyasi tutsak Vefa Yılmaz’ın kardeşi Ahmet Yılmaz, hapishane girişinde çıplak arama dayatılan abisinin darp edildiğini aktardı.

- “İmralı’da zaman özgürlüğe kurulu” manşetiyle çıkan Newaya Jin, uluslararası komploya karşı mücadeleden güncel gelişmelere kadar çok çeşitli konu başlıklarını öne çıkarıyor.  

- Demokratik mücadele karşısında çıkmaza giren iktidarların başvurduğu darbe mekaniğinin işlediğini belirten DBP Eşbaşkanı Bayındır, bu nedenle ısrarla Kürt sorununun çözümü üzerinde durduklarını söyledi.

- Can Atalay kararı ile birlikte artık sadece Kürt halkının değil herkesin devletin tehdidi altında olduğunu vurgulayan DEM Parti PM Üyesi Musa Piroğlu, “Bu süreci durdurmak istiyorsak yine aynı yere dönmek; bu sessizlik siyasetini bozmak zorundayız" dedi.

- Şehit Cesur, (Abdulmuttalip Doğrucu) dürüst ve asil kişiliği, amacındaki netliği ve gerilla yaşamına duyduğu sevgiyle birlikte derin izler bıraktı. Yoldaşlarının ve halkının kalbinde güleç yüzlü kahraman bir devrimci olarak ölümsüzleşti.