GÜNDEM 10 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- KJK sistemine ilişkin konuşan KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, “Sadece kadınların özgürlüğü için değil, erkeklerin ve toplumun özgürlüğü için de çalışıyoruz. Amacımız kadın öncülüğünde bir yaşam kurmak” dedi.

- Türk meclisinde görüşmeleri devam eden 2024 bütçesinin, iktidara hizmet şeklinde yapılandığını belirten HEDEP Mûş Milletvekili Sezai Temelli, “Savaşın, yolsuzluğun ve rantın bütçesiyle karşı karşıyayız” dedi.

- Türkiye Devrimci Gençlik Hareketi’nin, Kürt Yurtsever Gençlik Hareketi ile koşulsuz dayanışma ve birliktelik içerisinde olmasını savunan Gençlik Komünleri Temsilcisi Devrim Barış Yılmaz, birleşik mücadelenin başaracağını söyledi.

- HEDEP Wan Milletvekili Mahmut Dindar, barış, demokrasi ve özgürlük isteyen herkesi 18 Kasım’da yapılacak olan Gemlik Yürüyüşü’ne katılmaya davet etti.

- Qamişlo’nun kadim çarşısı olan Ezra Çarşısı’na ayak basmadan uzaklardan baharat kokuları geliyor. Kerpiçten yapıları, tahtadan kapılarıyla otantikliğini koruyor.