GÜNDEM 11 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Milyonlarca çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek.

- Toplumsal hastalıklara karşı mücadele verdiklerini kaydeden Delal Xelîl, Demokratik İslam Kongresi’nin ahlaki ve politik toplumun yaratılmasında rol oynadığını belirtti.

- Son yıllarda devreye konulan savaş konsepti dahilinde Amed, Dersim ve Cudi bölgeleri başta olmak üzere Kurdistan’ın birçok ilinde ekolojik alanların tümü sistematik bir şekilde yıkıma tabi tutuluyor.

- Türkiye genelinde sadece 2023 yılında en az 64 moto-kurye trafik kazalarında yaşamını yitirdi. Moto-kuryeler işçi statüsünde olmadığı için, bu yaşanan ölümler kayıtlara iş cinayeti olarak geçmedi.