GÜNDEM 11 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Avrupa’nın birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanya kapsamında yürüyüş, miting ve etkinlikler düzenleniyor.

- TCŞ ve TekoJIN, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylemler gerçekleştirecek.

- HEDEP Şirnex Milletvekili Newroz Uysal, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün ve antidemokratik uygulamaların, bugün hem siyasi hem de yargıdaki krizde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

- TJA aktivisti Eylem Saruca, Türk devletinin, Kurdistan’da kadınlara yönelik özel savaş politikasının, Türkiye cenahında yeterince görülmek istenmediğini, sessizlikle karşılandığını söyledi.

- Midyad’da 92 yaşındaki Gevriye Akgüç'ün katledilmesiyle ilgili gözaltına alınan 15 kişinin de serbest bırakıldığına işaret eden HDP Midyat İlçe Eşbaşkanı Zübeyir Erik, “Sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

- Kurdistan’daki ayaklanmalar, katliamlar ve sürgünlerin tanığıydı. Zulümlere ve katliamlara karşı silaha sarılarak, yıllarca sürecek bir kavgaya tutuştu. Yiğitliğiyle bilinen Fesihê Mihê Mirze’nin namı kısa sürede Kurdistan’a yayılarak, bir efsaneye döndü.