GÜNDEM 11 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Kürt sorununun çözümsüzlüğe sürüklenmesinin ve tecridin yıkıcı etkilerinin çok geniş olduğunu belirten DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, tecridin kırılmasının, demokrasinin tesisi açısından hayati önemde olduğunu söyledi.

- Riha'da 846 günlük adalet arayışını 26 Temmuz 2023’te Ankara’ya taşıyan Emine Şenyaşar’ın Türk Adalet Bakanlığı önündeki eylemi 100. gününde. Emine Şenyaşar’ın görüşme talebine de yanıt verilmiyor.

- Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin öncülerinden, kültür hareketine verdiği emekle tanınan Hozan Mizgîn, şehadetinin yıl dönümünde anılıyor.

- TEV-ÇAND’dan Serhed Zana, “Devrim sanatı, Önderliğin fikir ve felsefesi ile Heval Mizgîn ve Heval Sefkan’ın öncülüğünde yaratıldı” dedi.

- Rojava’dan Başûrê Kurdistan’a geçerken KDP güçlerince alıkonulan gazeteci Silêman Ehmed’den 200 gündür haber alınamıyor.

- PKK Kültür ve Sanat Komitesi yaptığı yazılı açıklama ile Hozan Mizgîn’i şehadetinin 32. yıl dönümünde andı. PKK Kültür ve Sanat Komitesi açıklamasında, Hozan Mizgîn’in Kurdistan’da özgür yaşamın, sanatın ve savaşın en güzel ifadesi olduğuna vurgu yapıldı.