GÜNDEM 11 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu 108 siyasetçi hakkında açılan Kobanê Davası Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam edecek.

- Akademisyen Florencia Guarche, Abdullah Öcalan'ın  özgürlüğü için başlatılan hamlenin farklı toplumları bir araya getirdiğini belirterek, “Öcalan içinde yaşadığımız bütün sorunlara karşı ortak mücadele etmenin yöntemini gösteriyor" dedi.

- DEM Parti Colemêrg Milletvekili Nezir Parlak, deprem riski altında olan Hakkari’nin ne depreme ne de deprem sonrasına hazırlık olduğunu söyledi.

- HPG gerillalarından Serhat Jêhat, Sara’nın direniş ruhunun tünel savaşlarındaki kadın gerillalarda ve fedai eylemcilerde yaşadığını söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için açlık grevinde olan tutsakları selamlayan YJA Star ve HPG gerillaları, “Eylemlerimizle tutsak yoldaşlarımızın sesi olacağız” dedi.

- DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, iktidarın uyguladığı politika ve siyasi uygulamalardan kaynaklı kadın cinayetlerinin arttığını belirterek, Türkiye’de bir kadın kırımın yaşadığını söyledi.