GÜNDEM 12 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- Sydney UNSW Hukuk ve Adalet Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vicki Sentas, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve PKK’nin ‘terörist örgütler’ listesinden çıkarılması için uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen eylemler gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 18'i tutsak 108 siyasetçi hakkında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Kobanê Davası devam edecek.

- Wan TUHAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti 7’nci gününde devam ediyor. Anneler, hükümeti cezaevlerinde tutsakların taleplerini kabul etmeye çağırdı.

- Rêber Apo'nun din ve inanç yaklaşımı kavranmadan, Ortadoğu Demokratik Konfederalizm inşası tam olarak başarılamaz. Cihan Eren’in değerlendirmesi

-Elî Osman, Kürt Özgürlük Hareketi ile 1988’de tanıştı ve o zamandan beri mücadelesini sürdürüyor.

- Türkiye’de insanların söz söyleme hakkının elinden alınmaya başlandığına dikkat çeken TİHV Amed Temsilcisi Murat Aba, “Türkiye'de tek tipleştirme bir çalışma var. Elbette bu duruma karşı duruyoruz” dedi.

- Kürt tutsaklarla dayanışmak için açlık grevi yapan devrimci anarşist tutsak Dimitris Chatzivasileiadis, istikrarlı bir pratik dayanışma içinde olmanın görevleri olduğunu söyledi.