GÜNDEM 12 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Örgütü, 2’nci Olağanüstü Kongresini “Kazanmak için yeniden HEDEP, yeniden İstanbul” şiarıyla 12 Kasım’da Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirecek.

- Avrupa’nın birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüşler gerçekleştirilecek.

- Yargıtay’ın AYM’nin Atalay kararını tanımayıp suç duyurusunda bulunmasının bir hukuk darbesi olduğunu vurgulayan Hukukçu Ercan Kanar, “AKP döneminde tıpkı Nazi döneminde olduğu gibi yargı tamamen yürütmenin kılıcına dönüşmüştür” dedi.

- Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikalarına tepki gösteren Colemêrgliler, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 18 Kasım’da Gemlik’te yapılacak ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yaptı.

- Wan Artemêt Mahallesinde bulunan Merit Oteli, Wan Gölü’ne toprak ve taş doldurarak sahil oluşturmaya çalışıyor. Van Valiliği ve AKP’li Edremit Belediyesi ise bu talana karşı sessizliğini koruyor.

- İki elini ve bir bacağını devrimde kaybeden şehit Aram Îbrahîm, mücadeleden hiç vazgeçmedi. ‘Sonuna kadar devrime hizmet’ şiarıyla tanındı. Sadece anne ve babasının değil Rojava’nın evladı oldu.

- Fesîhê Mihê Mîrze, Kurdistan’daki işgalin tanığıydı. On binlerce insanın katledildiği bir sürecin ve direnişin hafızası oldu. Bir döneme damga vuran ‘Firarê Binxetê’ olarak nam salan direnişçi grubun hayatta kalan son neferlerindendi. İshak Dursun’un yazı dizisinin ikinci bölümü