GÜNDEM 12 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KJK Koordinasyonu Üyesi Çiğdem Doğu, “Kadının kendini tanıması, kendine, hemcinsine güvenmesi lazım. Dolayısıyla bilinçlenme mücadelesi çok önemli” dedi.

- DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’nin seçmen kaydırma işlemlerini tespit ettiklerini belirterek, gerekli itirazlarda bulunacaklarını söyledi.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu 108 siyasetçi hakkında açılan Kobanê Davası, Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülmeye devam edilecek.

- DAD Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, kamuoyuna yansıyan Kürt Alevi bir öğrenciye yönelik ırkçılığın, münferit değil bir devlet politikasının sonucu olduğunu söyledi.

- Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe ile aynı gün gözaltına alınan DEM Parti Milletvekili Kezban Konukçu, “Metin gibi ben de Alibeyköy’e haber takibi için gitmiştim. Beni karakola götürdüler, onu spor salonunda katlettiler” dedi.

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Ümit Akbıyık isimli bir tanığın ifadeleriyle başlatılan soruşturma kapsamında 25 Nisan 2023’te tutuklanan Halise Aksoy’un (57) davası görülmeye devam edilecek.