GÜNDEM 13 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ve buna karşı protestolar takip edilecek.

- KCK, İsrail ve Filistin’de binlerce kişinin yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıların bir an önce durması gerektiğini, HAMAS’ın saldırıları kadar İsrail devletinin yaklaşımının da kabul edilemeyeceğini duyurdu.

- TEV-DEM Eşbaşkanı Rûken Ehmed, Kürt Halk Önderi’nin 20 yıllık çalışmalarıyla Rojava toplumunu örgütlü, bilinçli, kimliğine, diline, toprağına sahip çıkan bir halk haline getirerek, Rojava Devrimi’ni hazırladığını söyledi.

- PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplonun tecrit ile devam ettiğini belirterek, “Önderlik, İmralı direnişiyle soykırıma karşı mücadelenin en ön saflarında yer almaya devam etmektedir” dedi.

- Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi Pelin Kahiloğulları, Ortadoğu’da barışın ancak halkların birlikte mücadelesiyle mümkün olacağını söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Rojhilat halkı için esas olduğunu belirten PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, “Jin jiyan azadî devrimiyle devam eden bu gelenek var gücüyle zafere doğru gidiyor” dedi.

-Trendyol depo işçilerinin öncülüğünde direndiği PTT-Sen’in Genel Başkanı Süleyman Şen, “22/2 kodu tüm işçilerin sorunu olmasına rağmen direndiğimiz genel merkezin önüne koltukları işgal eden bir konfederasyon yöneticisi uğramadı” dedi. 

-Haşim Aydemir’in yönetmenliğini yaptığı, 1990’lı yıllarda Amed’in Sur ilçesinde yaşayan ve yakın arkadaş olan Titi, Dodo ve Şaşo adlı 3 gencin hikayesini anlatan "Sur’da Devran" filmi 13 Ekim’de izleyici ile buluşacak.