GÜNDEM 13 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Amûdê sinemasında 13 Kasım 1960’ta 283 Kürt çocuğunun katledilmesi üzerinden 63 yıl geçti. Katliamın tanıklarından Mihemed Emîn Ebdülselam, yüzlerce çocuğun katledildiği olayda soruşturmanın dahi yürütülmediğini söyledi.

- Avukat Aydın Erdoğan, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ancak mevcut koşullarda yapılamayacağını, yapılsa bile kalıcı olamayacağını söyledi.

- HPV virüsü taşıdığı şüphesiyle genç bir kadın öğrencinin Kocaeli’nde yurttan uzaklaştırılmasını eleştiren HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu, bilgisizliğin hak ihlallerine neden olduğunu söyledi.

- Türkiye genelinde artan ve deprem bölgesinde de görülen uyuz vakalarını değerlendiren Onur Hamzaoğlu, özellikle Hatay başta olmak üzere bu vakaların görüldüğü yerlerde yaşam koşullarının düzeltilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

- Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Suriye Sözcüsü Ferzende Munzur, “Önder Apo’nun fikir ve felsefesi her yere yayılmalı, yayılmakla kalmamalı, uygulanmalı” dedi.