GÜNDEM 14 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Rojava Devrimi, Önderliğin yıllar süren yoğun çalışmasının sonucudur, Önderliğin düşünce ve fikirlerini somutlaştırma çabasıdır. Devrim yaşamın her anında yaşanır, kısa ya da geçici bir süreç değildir. (Aldar Xelîl’in değerlendirmesi)

- Türk devletinin saldırılarına ilişkin konuşan HPG gerillası Bahoz Êrîş ve enternasyonalist İntikam Gelhat, düşmanın tek başına gerilla ile mücadele edebilecek bir güçte olmadığını vurguladı.

- Türk işgal saldırılarına karşı Metîna direniş hattında savaşan HPG gerillası Şiyar Ereb, Arap halklarına seslenerek, “Arap halkların bu onurlu mücadeleye destek vermesi gerekir. Gençlerimizin mücadeleye katılıp faşizme karşı savaşmaları lazım” dedi.

- Ortadoğu uzmanı Dr. Taha Ali Ahmed, Abdullah Öcalan’ın yarattığı modelin, toplumu merkeze alarak halklar arasında kardeşlik, dayanışma, eşitlik ve bir arada yaşama gibi yapıcı değerlere sahi olduğunu söyledi.

- KJK Koordinasyonu, yazılı bir açıklama yayınlayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasal çözüm için 10 Ekim’de başlatılan hamleyi selamladı.

- Erdîş’te (Erciş) yanlış tarım politikaları çiftçiliği bitirdi. Çiftçiler, ekonomik kriz nedeniyle ektiği ürünlerden zarar ediyor.