GÜNDEM 14 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 13 Ekim 1998'de Türk devleti ve KDP pêşmergeleri tarafından Garê alanında kuşatılan gerillalar arasında yer alan Nergiz Çiya, KDP’nin ihanetinin yeni olmadığını vurgulayarak, ihanet karşısında zafer kazanan tarafın gerilla çizgisi olduğunu belirtti.

- Kürt halkı Amed'de kendi iradesi ve Önderi'ne sahip çıkıp tecridi kırmak için direniş ruhunu her alanda gösterdi.

- İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Kürt dili ve kültürüne yönelik saldırıların temelinde tekçi anlayışın bulunduğuna işaret ederek, Kürt kültürü ve diline yönelik saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

- Kürdistan ve Ortadoğu, Önder APO’nun ışığında karanlıktan aydınlığa doğru yol alır. Böylesi görkemli bir direniş karşısında dağların asi ve özgür ruhlu güzel kadınının durması imkansızdır. Başlayan devrim halayına o da 2014’te katılır.

- İspanya’nın Murcia, Aragon ve Katalonya'daki kadın, gençlik ve sendikal örgütleri küresel düzeyde süren ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.