GÜNDEM 14 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesinin ardından protesto eylemleri takip edilecek.

- DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Kurban Bayramı arifesinden başlayarak DEM Partili belediyeleri ziyareti kapsamında yarın Qers’e gidecek. 

- “Öcalan ile Diyalog Günleri” adı altında 15-22 Haziran tarihleri arasında 40’tan fazla şehirde eylem ve etkinlikler düzenlenecek. Eylem ve etkinliklerin merkezinde İmralı tecridi ve Abdullah Öcalan’ın paradigmaları olacak.

- 15-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek "Öcalan ile Diyalog" günlerinin amacını ve özgürlük kampanyası kampanyası kapsamında açığa çıkan gelişmeleri “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyasının sözcülerinden Hatip Dicle ile konuştuk.

- Koca dağları yüreğine sığdıran, hayallerine sıkı sıkıya sarılarak savaşan ve düşlerine kendini adayan şehit Xebat Fedakar, yoldaşlarının yaşamına ışık saçmış, yüreklerinde sonsuza kadar yaşamaya devam eden bir iz bırakmıştı.

- Şehit Mihemed Gabar ve Zozan Ömer’in anısına klip yayınlandı. Mihemed Gabar ve Zozan Ömer’in şehadetlerinin 1. yıl dönümünde yayınlanan klibin şarkısını sanatçı Hacî Mûsa seslendirdi.