GÜNDEM 14 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar gerekçesiyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle gerçekleştirilen PAJK röportajında kadınların hak mücadelesini sosyal bir devrime dönüştürmenin mümkün olduğu vurgulandı.

- TC’nin demokratikleşmesine sebep olabilecek yegâne şeyin, yıkılması olacağını savunan Kaldıraç Hareketi’nden Hakan Dilmeç, demokrasi, özgürlük, kardeşlik ve eşitlik için bu sayfanın kapanması gerektiğini söyledi.

- Türk İçişleri Bakanlığı tarafından Tuşba’ya atanan AKP’li Salih Akman, baldızını, kardeşini, yeğenlerini, kayınbiraderini ve damatlarını işe aldı.

- HEDEP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, özellikle deprem bölgesinde artan uyuz vakalarına işaret ederek, “Sağlık Bakanlığı ilaçlara erişimi sağlamakla yükümlüdür” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’de spor faaliyetleri 2014’ten beri yaygınlaşıyor. Yaklaşık 15 bin genç spor faaliyetlerinde yer alıyor.