GÜNDEM 15 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaçırılarak esaret altına alındığı 15 Şubat Uluslararası Komplonun 25’inci yıl dönümünde gerçekleştirilen eylemler takip edilecek.

- Bakure Kurdistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen yürüyüş eylemi bugün Amara’ya varacak.

- Amara’da hem tecridi hem de komployu protesto edeceklerini belirten DEM Parti Milletvekili Necla Demir, “Eylemlerimiz, yürüyüşlerimiz zaferle taçlanana kadar da mücadelemiz, direnişimiz devam edecek” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün önemli olduğunu belirten DEM Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, tecridin sonra ermesi halinde halkların rahat bir nefes alacağını söyledi.

- Avrupa Parlamentosu Üyesi Pernando Barrena, "dünya çapında politik bir referans" olarak tanımladığı Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerektiğini söyledi.

- YPJ Genel Komutanlık Üyesi Rohilat Efrîn, YPJ’nin, Türk devleti ve DAİŞ’e karşı yürüttüğü mücadele gücü ve direnişinin kaynağının Kürt Halk Önderi’nin paradigması olduğunu söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo'nun yıl dönümüne ilişkin konuşan Efrînliler, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 isim hakkında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.