GÜNDEM 15 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 4. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek.

-PKK Merkez Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’da somutlaşan sosyalist kişiliğin özelliklerini, kopuş teorisinin Abdullah Öcalan'ın kendi kişiliğindeki pratik gelişimini ve toplumsallaştırmasını ANF’ye değerlendirdi.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecrit derinleştikçe çatışma ve krizlerin de derinleştiğini söyleyen Yeşil Sol Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Sayın Öcalan şahsında Kürt halkının geleceği tecrit altında” dedi.

- ÖHD Hapishaneler Komisyonu Eşsözcüsü Vedat Ece, hukuku ve insan haklarını, işkence yasağını savunuyorum diyen her bireyin tecride ses çıkartması gerektiğini söyledi.

- KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, gazeteci Necmettin Salaz’ın hayatını kaybetmesinin ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

- İstanbul HDP İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, İmralı tecridinin bir bütün olarak Kürt halkını ve Türkiye halklarını etkilediğini hatta Ortadoğu’ya kadar sirayet ettiğini söylüyor.