GÜNDEM 16 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, kadının fiziki ve ruhsal varlığına karşı savaşan sisteme işaret ederek, “Kadın mücadelesi, aynı zamanda insanlığın varlığını sürdürme mücadelesidir” dedi.

- Mısır eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Şerif Şahin, Türk devletinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünyaya yayılan düşünce ve felsefesini tecrit politikası ile engelleme şansı olmadığını söyledi.

- Studenti Independenti’den Beatrice Boggio, Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek verdiklerini belirterek, “Onun özgürlüğünün benim, sizin, hepimizin özgürlüğü anlamına geleceğini düşünüyorum” dedi. 

- Payizava’da uzman çavuş ve koruculardan oluşan bir çete, köylülerin tarlalarına kenevir tohumu ekti, sonra ihbar edip devletten para aldı. Köylülerin şikayetleri ise karşılık bulmadı.

-İBB iştirak şirketi İSPER tarafından Kod 46 ile atılan direnişteki işçi Tülay Çal, “Görünüşte tencere CHP ama içinde kaynayan AKP. Yönetimde değişen bir şey yok. Yönetim aynı, kadro aynı ama yine ezilen emekçi” dedi.