GÜNDEM 17 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın KÖln şehrinde gerçekleştirilecek olan büyük yürüyüş takip edilecek.

- AP’de yapılan konferansta, bir araya gelen birçok tanınmış isim Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesinde yeni dönemde neler yapılacağını tartıştı.  Tartışmalarda, “Öcalan özgür oluncaya dek mücadeleyi ileri bir seviyeye taşımanın” amaçlandığı vurgulandı.

- EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, iktidarın tecritle baskı politikasını meşrulaştırmaya ve ortak mücadeleyi engellemeye çalıştığını belirterek, işçi ve emekçilerin sömürü ve savaşa mahkum edildiğini söyledi.

- DEM Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, halkın özgürlük yürüyüşüne sahip çıktığını belirterek, “Halk, iradesini bir kez daha ortaya koydu, çözümsüzlüğe karşı taleplerini haykırdı” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının gerçekleştireceği eylemler takip edilecek.

- Üç dilde şarkılar seslendiren Gêşbîn Nebo, “Kadınlar sanata yönelmeli. Her bir kadının farklı yetenekleri var. Bu yeteneklerini kendilerine saklamamalı” dedi.