GÜNDEM 17 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin en önemli nedenlerinde birinin Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatması olduğunu söyledi.

- Alevi Dedesi Hüseyin Esen, “İktidarda kibir, kendisini üstün görme, başkalarının hak ve hukukunu gasp vardır” derken açlık grevlerine dikkat çeken Mele Şükrü Aslan, zumekarşı direnişin hak olduğunu söyledi.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) toplantısının sonuç bildirgesi yayınlanacak.

- Demokratik bir ekonominin mümkün olduğunu belirten KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bütçe sarayda belirlenip, mecliste kalkan parmaklarla oylanacak bir süreç olarak işlenmemeliydi. Bizim karşı çıktığımız süreç budur” dedi. 

- Kuzey-Doğu Suriye'deki 17 kampta 145 bin 239 kişi, 30 bin 885 ailenin yanı sıra bölgede yaklaşık bir buçuk milyon göçmen ve mülteci bulunuyor.  Mülteci ve göçmenlerin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi tarafından karşılanıyor.

- Hüzünlü bir günde doğduğu için Hezna oldu adı. Dedesinin hikayeleriyle büyüdü. Rojava Devrimi’nde halasını, kardeşini ve eşinin şehadet acısını yaşadı. Şehitleri yaşatmak ve devrimin hedeflerine ulaşmak için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.