GÜNDEM 17 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, 25 Kasım’a bütünlük baktıklarını belirterek, “Demokratik ulus, demokratik özerklik ve kadın devrimi perspektifi, stratejik bir önemdedir” dedi.

- DBP Eşbaşkanı Bayındır, hukuk, demokrasi, insan haklarını isteyen herkesin İmralı sisteminin dağıtılması, bununla birlikte Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

- Cowley Collective üyesi Connor Fetigen, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin şaşırtıcı olmadığını belirterek, “Çünkü Türk devleti yeni bir ideolojinin yükselişinden korkuyor” dedi.

- Üç yıllık yoğun bir yapım sürecinin ardından, merakla beklenen "Rojava, Suriye'nin Saatli Bombası" adlı belgesel film 11 dilde yayınlanarak dünya çapında büyük kanallarda gösterime girdi.

- Kadının gerçekliğinin doğaya karşı hassas, topluma karşı sorumlu ve toplumun ihtiyaçlarına öncülük eden bir güce sahip olduğunu kaydeden PAJK Üyesi Viyan Leyla,  “Her durumda kendimizi ifade edip özel politikalar geliştireceğiz” dedi.

- Yeni bir anayasayı hazırlamak için bir kurucu meclisin şart olduğunu belirten KÖZ Temsilcisi, bunun da her türlü yasak, kısıtlama ve barajdan uzak seçimlerle oluşturulabileceğini söyledi.

- Üç yıllık yoğun bir yapım sürecinin ardından, merakla beklenen "Rojava, Suriye'nin Saatli Bombası" adlı belgesel film 11 dilde yayınlanarak dünya çapında büyük kanallarda gösterime girdi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı düzenlenen Gemlik Yürüyüşü hazırlıkları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutsak 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar gerekçesiyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.