GÜNDEM 18 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası çerçevesinde Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen yürüyüş için bir kutlama mesajı yayınladı.

- Aziz Mihemed Ehmed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Rojava devrimi ve halkın kutsal bir değeri olduğunu ifade ederek “Bu devrimin Önderliği, şehitleri, savaşçıları, halkı ve toprağı kutsaldır” dedi.

- DEM Parti Rêya Armuşê (İpekyolu) Belediye Eşbaşkan adayı Cevdet Altındağ, kayyumların halka hizmet etmediği gibi büyük tahribatlara imza attığını belirterek, acil ve büyük sorunların çözüm beklediğini söyledi.

- DEM Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye eş başkan adayı olan Kemal Bülbül, rant belediyeciliğinin kader gibi algılanmasını yıkmak istediklerini belirterek başka bir belediyeciliğin mümkün olduğunu söyledi.