GÜNDEM 18 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Başûrê Kurdistan’da yaşamını yitiren gazeteci Necmettin Salaz, Wan'ın Tuşba ilçesi Akköprü Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde yaşanan halk protestoları gerekçesiyle siyasetçilerin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Göçertme amaçlı saldırıların sürdüğünü belirten Özerk Yönetim Kadın Kurulu Başkanı Adalet Omer, “Halk iradesine dayanan bu sistemden korkan hegemon güçler, bölgeye saldıran Türk devleti ve arkasındaki diğer güçlere karşı sessiz kalıyor" dedi.

- Nûdem Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Örgütü, Kuzey-Doğu Suriye’deki 30 binden fazla engelliye maddi ve manevi destek sunuyor, toplumsal duyarlılığı geliştiriyor.

- Türkiye kentlerinde çalışan Kürt işçileri, iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiriyor. Son bir hafta içinde 3, 2023 yılının ilk 10 ayında en az 21 Wanlı işçi inşaatlardaki iş cinayetlerinde yaşamlarını yitirdi.

- Gerilla yaşamının her anını mücadeleye adayan ve yürüttüğü başarılı pratiklerle öncü bir komutan olan şehit Dilgeş Zîlan Gûzereş, ardından unutulmaz bir direniş mirası bıraktı.