GÜNDEM 19 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KDP tarafından tutuklanan bir esir, Barzanilerin zindanlarındaki işkenceyi anlattı: Esaret altındakiler güneş görmeyen hücrelerde tutuluyor, dışarıdan tamamen tecrit ediyor ve Türk yetkililerle görüştürülerek baskı uygulanıyor.

- HPG komutanlarından Rojger Serhed, gerillanın büyük bir moral ve motivasyona sahip olduğunu, psikolojik üstünlüğünü koruduğunu belirterek, "TC ordusunun yıkıntıları göz önünde" dedi.

- Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nde yer alan DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Cupolo Akça, eylemlerin ve yürüyüşlerin öncülüğünü annelerin ve tutsakların yaptığını söyledi.


- DEM Parti Qers (Kars) Belediyesi Eşbaşkan Adayı Arzu Savaş Derman, farklı halkların ve inançların yaşadığı Kars'ta tüm halka eşit hizmet edeceklerini, barış ve huzuru inşa edeceklerini söyledi.

- Binlerce fide çeşidiyle bölgenin yeşil dokusunu güçlendiren El Emel Fidanlığı, Reqa'nın en büyük fidanlığı. 10 uzman, doğayı yeniden yeşertmek için emek veriyor.