GÜNDEM 19 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde yaşanan halk protestoları gerekçesiyle siyasetçilerin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Avukat Rezan Sarıca, İmralı’da artarak sürdürülen cezalandırma biçimlerinin, düşünme, konuşma, fikir üretme kabiliyetine yönelik birer saldırı olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

- Calabria Üniversitesi’nden Doç. Laura Maria Corradi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kapitalist birikimin, devletin ve ataerkilliğin analiziyle dünyadaki özgürlük mücadelesine muazzam bir katkı sağladığını söyledi.

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılıp yerine olağanüstü yetkilerle donatılmış Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu.

- HDP'nin kurulduğu dönemdeki enerjiyi yakaladıklarını belirten HEDEP PM Üyesi Murad Mıhçı, “Çok değerli ve heyecan verici. Aynı zamanda üzerimize düşen sorumluluğunun da göstergesi” dedi.

- 22 Ekim’de yapılacak olan İsviçre genel seçiminde SP’den aday olan 22 yaşındaki Leyla Güzel, seçildiği taktirde özellikle göçmenlerin yaşadığı sorunlarla ilgili çalışmalar yürüteceğini belirtti.