GÜNDEM 19 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu: Türkiye, G-20’nin enerji yolunu engelleyemez. Kafa tutacak gücü yok, şantajları da sökmeyecektir. Ortadoğu’da denklemlerin dışına atılmıştır.

- Önder APO'ya Özgürlük inisiyatifinden Silêman İsa Ehmed, Kuzey ve Doğu Suriye'de toplumun "Önder APO'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesini büyük bir ruhla sahiplendiğini ve hamlenin ikinci yılının daha güçlü mücadelelerle sürdüreceğini" vurguladı.

- Kürt kültürü ve sanatının yok oluşu karşısında bir ışık gibi doğan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Rojava Kürdistan’ında sanatçılarla buluşarak kültür ve sanatı halka mal etti.

- Faşist Türk devletinin Serêkaniyê’ye yönelik işgal saldırılarında şehit düşen Zîlan Bêrîtan, ülkesine sevdalı bir savaşçı olarak son nefesine kadar mücadele etti.

- Dîlok’taki Şireci Tekstil’de işçiler, yemeklerin kalitesiz olduğunu, eski yemeklerin ısıtılarak verildiğini ve çalışma koşullarının sağlıksız olduğunu belirtiyor.