GÜNDEM 19 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilecek Gemlik Yürüyüşü  ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları takip edilecek.

- Türk devletinin terör yöntemleri izlediğini ifade eden HSM Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, PKK militanları bu zalim devletten hesap soracaktır. Tüm şehitlerimizin intikamını alacağız. PKK’nin tüm militanlarının sözü budur" dedi.

- Türk ordusunun Amediye tepesine bağlı Şehid Pirdoğan savaş tünellerinde kimyasal silahlar kullandığı an kameralara yansıdı. Aynı alanda KDP’nin getirdiği kepçeler ise tünellere yol götürmek için çalışıyordu.

- Kriz-fırsat ikileminde Erdoğan’ın kendi siyasal hedeflerine bir adım daha yaklaşmaya çalıştığını ifade eden Cengiz Çiçek, yeni anayasa tartışmasını da içine sıkıştırıldığımız tabuta son çivi çakma olarak tanımlıyor.

- Geçtiğimiz günlerde ikinci olağanüstü kongresini yapan HEDEP İstanbul İl Örgütü, yeni yönetim ile halkın eleştirilerini dikkate alarak güçlenerek yerel seçimlere hazırlandıklarını belirtti.

- Kadına yönelik şiddete set vurmaya ancak örgütlü mücadeleyle ulaşılacağını belirten Arzu Temo, Kuzey ve Doğu Suriye’de Aile Kanunu’yla şiddetle mücadele ettiklerini söyledi.

- HEDEP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Aysel Ayav, özel savaş politikalarıyla koparılmaya çalışılan bağları ve dayanışma duygusunu güçlendirerek özel savaş politikalarına geçit vermeyeceklerini söyledi.