GÜNDEM 2 ŞUBAT OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa ve Bakurê Kurdistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamında gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- 18’i tutsak 108 siyasetçi hakkında açılan Kobanê Davası’nda ara karar açıklanacak.

- Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş, “Mesajımız nettir. Kürt sorununun çözümsüzlüğü artık miadını doldurmuştur. Barışın ve çözümün yolu İmralı’dan geçmektedir” dedi.

-1 Şubat’ta Wan ve Qers’ten başlayan Özgürlük Yürüyüşü, İstanbul’da daha çok farklı eylemlerle gündemleştirilecek. DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, eylemlerin ve çalışmaların sadece gündem yapmaya değil sonuç almaya yönelik olduğunu vurguladı.

-Türk devletinin Efrîn’deki suçlarına ilişkin Almanya’da Federal Savcılığa başvuran avukatlardan Patrick Kroker, yasa dışı gözaltı, tutuklama, zorla kaybetme ve işkenceye dikkat çekerek, soruşturma açılabileceğini söyledi.

-Toplumun özgürlüğünü kadının özgürlüğünde gören Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kendileri için en büyük esin kaynağı olduğunu belirten YJA Star gerillaları, “Gücümüzü, maneviyatımızı Önderliğimizden alıyoruz” diyor.

- İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat’ın 3 Mart 2024’te katledilmesi, faili meçhul bırakılarak zaman aşımına sürükleniyor.

- PKK öncülüğünde Kürtler de kendi kaderlerini bir yüzyıl daha başkalarının insafına bırakmayacağını, bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını göstermiştir. 21. yüzyıl PKK’nin yarattığı özgürlük tutkusuyla şekilleneceğe benziyor.