GÜNDEM 20 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde yaşanan halk protestoları gerekçesiyle siyasetçilerin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

-“Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" hamlesinin sadece açıklamalarla sınırlandırılmaması gerektiğini belirten KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, “Hamlenin farklı, yeni ve yaratıcı yol-yöntemlerle devam etmesi gerekir” ded

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için AİHM’in 'Umut Hakkı' kararına atıfta bulunan HEDEP Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Türk devletinin 'Umut Hakkı'nı gasp ederek Kürt halkının özgürlüğünü hedef aldığını söyledi.

- HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, klasik kınama ve öfke tepkisinin ötesine geçmek zorundayız derken savaşlarda ezilen halkın mücadelesinin koşulsuz desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.

- Alevilerin defalarca katliama uğradığını, ayrımcı ve asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya kaldığını belirten HEDEP İstanbul Milletvekili Celal Fırat, “Devlet, yani AKP iktidarı, artık bizi değil inancımızı yok etmenin derdinde” dedi.