GÜNDEM 20 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları takip edilecek.

- Kürt ve Filistin sorunları arasındaki paralelliklere işaret eden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, bu iki sorunun çözümü halinde Ortadoğu üzerindeki tüm operasyon ve komploların zemininin ortadan kaldırılacağını söyledi. 

- HEDEP Kadın Meclisi, “Vazgeçmiyoruz Her Yerdeyiz” şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Sincan Cezaevi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

- HDP Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Yüksel Oğuz, Türk polisinin sürekli takibi altından olduklarını belirterek, “Korku ve yılgınlık yaratmaya çalışıyorlar. Kadınların örgütlü gücünden korkuyorlar" dedi.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını değerlendiren HPG gerillası Êrîş Koçer, gerillanın iradesi karşısında her türlü tekniğin boşa çıktığını söyledi.

- Türk devleti, özellikle son iki yıl içerisinde KDP eliyle sivillerden boşalttığı birçok alanı birbirine bağlayarak, Behdînan’dan Bradost’a kadar bir tampon bölge oluşturmaya çalışıyor. Pirdoğan Kemal’in değerlendirmesi.

- Dünya barışı için çıktığı yolculuk, Türkiye’de tecavüz edilip katledilmesiyle sonlanan İtalyan aktivist Pippa Bacca’yı anlatan oyun, 26 Kasım’da Ankara’da seyirciyle buluşuyor.