GÜNDEM 21 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- “Yenidoğan Çetesi”nde hem savcılık iddianamesinde hem de kamuoyunda her ne kadar doktor Fırat Sarı’nın ismi çete lideri olarak geçse de iddianame çete liderinin Sarı değil, Bahçeli’nin eski koruması Murat Mantuş olduğunu ortaya çıkarttı.

- Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer: “Elimizde olan her imkânı Suriye halklarının tümüyle paylaşacağız.  Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkların ihtiyaçlarını karşılamayı ve haklarını savunmayı ihmal etmiyoruz" dedi.

-Hesen Koçer: “Elimizde olan her imkânı Suriye halklarının tümüyle paylaşacağız.  Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkların ihtiyaçlarını karşılamayı ve haklarını savunmayı ihmal etmiyoruz" dedi.

- Düşmanın saldırılarına karşı son nefesine kadar kararlı bir şekilde savaşan gerilla Avesta Têkoşîn, zafere olan inancıyla öncü bir YJA Star militanı olarak özgürlük mücadelesindeki yerini aldı.