GÜNDEM 21 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylık seçimi için bugün sandık başına gidilecek. Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarının yanı sıra 4’ü merkez 17 ilçenin adayları da belirlenecek.

- DAİŞ ve Türk devleti ortaklığında Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırıyı nasıl boşa çıkardıkları gibi bölgeye dönük tüm saldırıları da boşa çıkaracaklarını kaydeden Gulbihar Kobanê, “Kirli planlara karşı ayaktayız ve her zamankinden daha da güçlüyüz” dedi.

- İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonundan Av. Yusuf Erdoğan, Adli Tıp Kurumunun  ‘cezaevinde kalabilir’ raporları nedeniyle birçok hasta mahpusun cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, tutsakların yaşam haklarının ihlal edildiğini söyledi.

- MAF-DAD Eş Başkanı Mahmut Şakar, Kürt Halk Önderi Abdullan Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve uluslararası hukuk kurumlarının rollerini oynaması için toplumsal mücadelenin süreklileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

- Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın çizdiği ekonomik rotanın kime ve neye yaradığı tartışılıyor. Uluslararası finans şirketlerinin istediği şekilde yürüyen ekonomik program halka yüksek vergi, düşük ücret ve sefaletten başka bir şey vermiyor.

- SES Van Şube Eş bakanı Zeki Seven, adı konulmamış olsa da son dönemde sadece Wan ve çevre illerinde değil Kurdistan ve Türkiye'nin her ilinde salgın hastalıklarda çok ciddi bir artış olduğunu belirtti.