GÜNDEM 22 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için her alanda her zamankinden daha fazla savaşacaklarını söyleyen PAJK Koordinasyon Üyesi Nalîn Gulan, “Bize düşen en önemli görev Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak” dedi.

- Rojava Devrimi, edebiyatın yeniden doğuşunu sağladı; çok dilli bir ifade zenginliğiyle toplumsal bilinci yükselten eserler halkla buluştu. Şehit Herekol Kitap Fuarı, bu değişimin güçlü bir sembolü oldu.

- Meryem El İbrahim, Özerk yönetimin kadınlar için kurtuluş kapısı olduğunu, bugün kadınların eş başkanlık sistemi dahilinde yer aldığını ve en büyük örneğin ise, bir kadın olarak toplum ve kendi hakkındaki görüşlerini dile getirebildiğini söyledi.

- QSD Genel Komutanlık Üyesi Lokman Xelil: DAİŞ Reqa’yı öyle sıradan bir şekilde kendisi için başkent olarak seçmedi. Bunu uzun vadede planlayarak, bilinçli olarak seçti ve Reqa’yı kaybetmesiyle de çöküş sürecine girdi.