GÜNDEM 22 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Türk ordusu, 30 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında toplamda 71 kez sadece zehirli kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılarla Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere saldırdı.

- ANPİ Genel Sekreteri Fabrizio De Sanctis, “Demokrasiye ve insan haklarına dayalı bir AB değil, ekonomiye dayalı bir AB mevcut. Her şeye rağmen bu siyah dalgayı dağıtacak anti-faşist mücadele gibi bir tarihe sahibiz” dedi.

- BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Temmuz’da asgari ücret ve tüm ücretlere zam için mücadele edeceklerini vurgularken, ekonomist Özgür Müftüoğlu da enflasyonun sebebinin ücret zammı olmadığını ve zammın şart olduğunu söylüyor.

- Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesinden sevk edilme talebiyle 104 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum emekçisi Cemil Kurt’un babası Dursun Kurt, “Çocuklarımızın sevk talebinin karşılanması için illa ölmeleri mi gerekiyor?” dedi.

- Ekolojik bilinçten yoksun bir toplumsal bilinçlilik, reel sosyalizm olgusunda da görüldüğü gibi çözülmek ve yozlaşmaktan kurtulamaz. Ekolojik bilinç, temel ideolojik bir bilinçtir.