GÜNDEM 23 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Wan’da korucular tarafından kadınlara yönelik gerçekleşen cinsel istismar saldırılar cezasız kalıyor. 6 cinsel istismar vakasında sadece bir korucu cezalandırılırken, diğer korucular kısa bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

- Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler KürtHalk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 3-8 Eylül tarihleri arasında Almanya’da ‘Özgürlük Yolculuğu’ eyleminin startını verecek.

- 15 Ağustos Atılımı’nı kutlayan YJA Star gerillası Rêvan Rodî, “Heval Egîd’in mücadelesi, direnişi, duruşu ardıllarına örnek oldu. Bizler de heval Egîd’in ardılları olarak onun gittiği yoldan yürüyoruz” dedi.

- AKP-MHP iktidarının, ekonomik kriz nedeniyle devlet kurumlarında çalışanların maaşlarını dahi ödeyemediği ortaya çıktı.

- Berbanga Rojava'nın öncü komünistler ve gerilla için yazdığı yeni şarkısı "Li Warê Kurdistan" yayında.