GÜNDEM 23 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yenidoğan çetesinin anlaşmalı olduğu Medilife özel hastanesi hakkında 2022’de Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi veren DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Fahrettin Koca’ya yüz yüze de sordum. Araştırsaydı bu kadar bebek ölmeyecekti” dedi.

- SES Aksaray Şubesi Eşbaşkanı Diren Can Kaya, eşit, etkin, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli, ana dilde sağlık ve sosyal hizmet için mücadele ettiklerini belirterek, “Sağlık haktır, satılamaz; sağlıkta ticaret ölüm getirir” dedi.

- PKK'nin öncü komutanlarından şehit Bêrîtan'ı anan YJA Star gerillaları Sozdar Amara ve Zîlan Kobanê, Bêrîtan çizgisinin ihanetçilere karşı başkaldırı olduğunu ifade etti.

- Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, faillere uygulanan cezasızlık politikasının kadın cinayetlerini artırdığını ifade ederek, Türkiye ve Ortadoğu’nun kadınlar için güvenli bir yer olmaktan çıktığını söyledi.

- Şehit Bêrîtan’ın mücadelesinin bugün de Kurdistan dağlarında verildiğini söyleyen HPG gerillaları Brûsk Şêrawa ve Ronî Dêrik, “Bizler Bêrîtan’ın direniş ruhuyla mücadele ettiğimiz sürece düşman asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

- Şehit Bêrîtan’ın mücadelesinin bugün de Kurdistan dağlarında verildiğini söyleyen HPG gerillaları Brusk Şêrawa ve Ronî Dêrik, “Bizler Bêrîtan’ın direniş ruhuyla mücadele ettiğimiz sürece düşman asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

- Sağlık sistemindeki sorunların basit bir çete veya hastane meselesine indirgenmemesi gerektiğini söyleyen DEM Parti Milletvekili Heval Bozdağ, sistemin çeteleşmenin önünü açtığını söyledi.