GÜNDEM 23 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- “Ortada ne kurulacak bir yaşam ne de yaşanacak bir erkek var” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, kadınların örgütlenmesi, öz savunmasını geliştirmesi, önce yaşamı kurtarmak için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

- KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Kürt halkına yönelik yeni imha saldırılarının, ancak ulusal birlik temelinde yapılacak ittifakla boşa çıkarılacağını söyledi.

- 82 yaşındaki Makbule Özer, ATK’nin ilk raporunun aksine "cezaevinde kalabilir" raporu vermesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatı Erhan Çiftçiler, Türkçe bilmeyen Özer’e resmi tercüman atanmadığını ve bunun da ATK raporunda itiraf etti.

- Efrîn-Şehba Kantonu’nda 2022 yılında geliştirilen kooperatif projeleriyle ekonomik kalkınmanın yanısıra dayanışma ve yardımlaşma sağlanıyor. 2 yılda 789 kooperatif projesinde 5 bin 200 aile yer aldı.

- Demokratikleşme sancısı çeken ve yolunu bulamayan Türkiye'nin bu tıkanmışlığını aşmanın mümkün olduğunu belirten DEM Parti Grup Başkanvekili Temelli, üçüncü yol çözüm perspektifine işaret etti.

- Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) 1915’te yaşanan Seyfo/Soykırımın yıldönümü vesilesiyle soykırım kurbanlarını andı, soykırımcı güçleri lanetledi.

-DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, iktidarın yaşadığı çöküşün önüne geçmek için Kürt düşmanlığından bir kez daha yararlanmak istediğini söyledi.