GÜNDEM 23 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

* Gerçek bir anti-faşizm nasıl olmalı? - Demokratik modernite paradigmasında "Faşizm nedir?" sorusuyla kapsamlı bir şekilde ilgilenen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın perspektifinden bir yaklaşım. 

* Taliban'dan kaçıp Türkiye'ye sığınan Afgan ordusuna mensup bazı askerler ve DAİŞ çeteleri, yapılan kontrollerin ardından önce Erzurum’a ardından da Rojava sınırında bulunan Binbaşı Mete Yıldırım Üs Bölgesi'ne gönderiliyor.

*Açlık grevindeki tutsaklardan Amine Kaya'nın annesi Meryem Soylu, "Tecrit kırılana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi. Meryem Soylu, eylemleri sahiplenme çağrısında bulundu.

*DEM Parti belediye eşbaşkan adaylıkları için yapılan ön seçimleri değerlendiren partinin Elih İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, "Kenetlenecek ve partimiz için çalışacağız. Kayyumları Kurdistan’dan hep birlikte göndereceğiz” dedi.

*Döneminde işlenen siyasi cinayetler için ‘mertçe’ diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüzlerce insanın yargısız infaz edildiği bir dönemde bakanlık yaptı.

*Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Genel Başkanı Ahmet Hafız Turhallı, Türk devletinin, Diyanet eliyle Türk ırkçılığına dayalı bir dincilik dayattığını belirterek, “Kürt halkı Diyanet’in hutbelerine itibar etmemelidir” dedi.