GÜNDEM 24 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek. 

- PKK'nin öncü komutanlarından Gülnaz Karataş’ı (Beritan Hevî) şehadetinin yıl dönümünde anan YJA STAR Gerillaları, Beritan’ın ihanete karşı yaptığı eylem ile Kurdistan tarihinde sembol bir gerilla komutanı olarak ölümsüzleştiğini kaydetti.

-Brezilya Central Sindical e Popular Consulat Ulusal Sekreterliği Direktörü Matheus Crespo, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde ısrar ettiklerini ve bunu savunmanın elzem olduğunu söyledi.

- Eğitim Sen TİS Hukuk Sekreteri Mutlu Aymaz, Sünni İslam’ın ilkokullara kadar dayatılarak derin ayrışma yaratıldığını belirterek, eğitimin iktidarın hedeflediği nesli yetiştirme aracına dönüştürüldüğünü söyledi.

- Süleymaniye’de sürgünde yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Necmettin Salaz, 65 yıllık ömrüne halkının özgürlük mücadelesini sığdırdı. Tüm yaşamını mücadeleye adayan Salaz’ın ölümü memleketi Wan’da derin bir üzüntüye neden oldu.