GÜNDEM 25 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek. 

- İtalya Eski Dışişleri Bakanı Yardımcısı Franco Danieli, “Artık Abdullah Öcalan için özgürlük zamandır. Dünyanın dört bir yanında Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için seslerin yükselmesi gerekiyor” dedi.

- Tüm adayları halkın eğilimleri doğrultusunda belirleyeceklerini; halkı doğrudan seçim sürecinin içinde yer alacağını belirten HEDEP Eşbaşkan Yardımcısı Parlak, “Kayyum düzenini sona erdireceğiz” dedi.

- Şehit Beritan’ı şehadetinin yıl dönümünde anan YJA Star gerillaları, "Beritan özgürlük çizgimizdir. Bugün kadın ordusu olarak bizler de onun izinden giderek mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

- YJA Star Komuta Konseyi üyelerinden Jînda Ronahî, şehadetinin 32. yıl dönümünde kadın ordulaşmasının sembolü Bêrîtan’ı (Gülnaz Karataş) anlattı.