GÜNDEM 25 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer, Türk devletinin saldırılarını kırmanın tek yolunun birlik olduğunu söyledi.

- Avukat Rengin Ergül, Türk hükümetinin Önder Apo üzerindeki tecridi resmen kabul ettiğini ifade ederek “Türkiye’nin kendi yasasına uymadığıyla ilgili bir şeyi kabul etmesi, bu konuda adım attırmak için bizim elimizi daha güçlü kılıyor” dedi.

- ÇHD Cezaevi Komisyonu üyesi Avukat Naim Eminoğlu, devletin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bu haktan yararlanmasını engellemek için umut hakkını tüm cezaevlerinde engellediğini belirtti.

- PKK’nin öncü kadrolarından Bêrîtan’ın işbirlikçilere karşı yaptığı eylemle özgür bir kimlik yarattığını belirten YJA Star gerillaları, bugün Kurdistan dağlarında binlerde Bêrîtan olduğunu vurguladı.

- Şehit Berwar’ın çeyrek yüzyılı kapsayan gerilla mücadelesi, Glîdax zirvelerinde toplanan asırlık kar kadar kalıcı, onun kadar asi ve direngendir.

- Sulh Ceza Hâkimlikleri, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal olarak değerlendirdiği ve Meclis’e yeniden düzenleme yapılması gerektiğini belirttiği 8/A maddesiyle sansür uygulamaya devam ediyor.

- Fernas işçilerinin öncülüğünde direndiği ve kazandığı Bağımsız Maden-İş’in Örgütlenme Uzmanı Mert Batur, “İşçiler bu direnişle bir araya gelip kararlı dururlarsa bütün patronlarla masaya oturup haklarını alabileceklerini öğrendi” dedi.