GÜNDEM 25 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecrit, işkence ve hukuksuzluğa son vermek amacıyla Avrupa’nın birçok kentinde eylemler gerçekleştirilecek.

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan'a yönelik askeri saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kobanê eylemleri gerekçe gösterilerek HDP'li 5 siyasetçi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara’da görülecek.

- KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Amed ve Mêrdîn’de etkili olan yangın felaketinin ardından yaptığı açıklamada Kürt halkına birliği ve dayanışma ile felaketin yaralarını sarma çağrısında bulundu.

- BM 56. İnsan Hakları Oturumunda söz alan MRAP Temsilcisi Gianfranco Fattorini, İmralı tecridine ve Türk devletinin kayyum uygulamalarına dikkat çekerek, BM’nin İmralı’ya bir heyet göndermesini talep etti.

- PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, “Aslında Kobanê turnusol görevi gördü. Düşmanın tüm oyunlarının açığa çıkmasını sağladı. Bakûr’da ‘Çökertme Plan’ başlatıldı. Diyalog durdu, rejim değişti, yeni koalisyon oluşturuldu” dedi.

- Türkiye metropollerinde yaşanan orman yangınlarında nasıl helikopter ve uçakların kara araçlarının kullanıldığını, Kurdistan’daki yangınlarda ise nasıl katliamı keyifle izlediklerini görmek her şeyi açıklar. 

- Düşmana vurduğu etkili ve ağır darbelerle adeta işgalcileri bozguna uğratan şehit Rizgar Çavreş, aldığı her görevi Apocu bir militan olarak bir şekilde yerine getirmeyi bildi.