GÜNDEM 26 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

 - İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek. 

-YPG, 26-30 Ekim 2012 tarihleri arasında Türkiye güdümündeki ÖSO çetelerinin Eşrefiyê ve Efrîn Qestel Cindo saldırılarına karşı geliştirdiği direnişle daha başlangıçta ancak öz gücüyle var olacağını ve kazanacağını ortaya koydu.

- Bêrîtan’ı şehadetinin 31. yıl dönümünde anan YJA Star gerillası Dîrok Cûdî, “Bizler de heval Bêrîtan gibi son nefesimize kadar topraklarımızı savunacağız. Bêrîtan yoldaşımızın eylemi nasıl başarıya ulaştıysa biz de bu başarıyı zafere ulaşacağız" dedi.

-Türkiye’de muhalefet partilerinin, hükümetin Rojava’ya saldırısına sahip çıktığını belirten HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, hem hükümetin hem de muhalefetin ikiyüzlü bir politika izlediğini dile getirdi.

- YPJ komutanı Nuhilat Efrin, “11 yıldır büyük bir mücadele içinde olan YPJ, 31 yıldır büyük bir direniş ve mücadele ile devam eden özgür kadın ordulaşmasının mirasından ortaya çıkmıştır” dedi.

- Gerilla Xebat Mêrdîn, Bêrîtan’ın takipçileri olarak çizgisinde yürüdüklerini belirterek, “Kurdistan dağlarında mücadele eden kadın yoldaşlarımız da Bêrîtanca savaşıp düşmana darbe vuruyor” dedi.