GÜNDEM 27 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan Ulusal Kongresi, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Hewler’de karşılanma şeklini “utanç verici” olarak nitelendirerek Fidan’ın birçok Kürt öncü ve savaşçının öldürülmesindeki rolüne dikkat çekti.

- İstanbul’da özellikle yoksulların yaşadığı mahalleler çetelerin kıskacında. Gazi Mahallesi, Okmeydanı, 1 Mayıs Mahallesi gibi emekçi mahallelerde devletin gözetiminde uyuşturucu, fuhuş çeteleri giderek güçleniyor.

- Yaptıkları halk toplantıları ve konferanslarla önümüzdeki süreçte güçlü bir yol haritası çizeceklerini söyleyen HDP eski Milletvekili Kemal Bülbül, bu sürecin büyük bir adım olduğunu söyledi.

- 'Gürültü yağıyorlar’ bahanesiyle HDP Van İl Örgütüne 6 bin TL para cezası kesen Murat Türlü’nün AKPli Vahap Önder ile ortak oldukları ve belediyelerin tüm teknolojik araç alımı işini Önder’in sahibi olduğu şirket üzerinden temin ettikleri ortaya çıktı.

- Fedekar ile Egîd'in hikayesi, Mardin ile Antep’in hikayesidir, Kurdistan'ın özgürlük mücadelesinin hikayesidir, fedakarlığın ve fedailiğin hikayesidir. Çünkü bu iki gerilla katılımlarıyla, yaşamlarıyla, bu tarihi direnişin bir parçası oldular.