GÜNDEM 27 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlılar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- İmralı’yı 3 kez ziyaret eden CPT Eski Başkanı Marc Neve, İmralı’nın başlı başına bir tecrit merkezi olduğunu ve Abdullah Öcalan’ın uzun tutukluluğunun kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “CPT’nin Öcalan sessizliği endişe verici. CPT tekrardan İmralı’ya gitmeli” dedi.

- İtalyan siyasetçi Ramon Mantovani "Bugün dünyada Nelson Mandela'ya denk gerçek bir lider varsa o da Başkan Abdullah Öcalan'dır. Onun özgürlüğüne kavuşması savaşa son verebilir" dedi.

- Amaziğ halkının da Kürt halkı gibi soykırım saldırılarına maruz kaldığını belirten Fethî Bin Xelîfe, “Kürt halkı ile Amaziğ halkı arasında pek çok ortak nokta var. Elbette biz Kürt halkının yanındayız" dedi.

- Yerine kayyum atanan Ebex Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Balkan Atsak, şunu vurguladı: “Bu bir halk mücadelesidir. Halkın direnişi ve heyecanı beni umutlandırdı. Her şey bitti demedik.”

- Bir hafta içerisinde 2 çocuğun iş cinayetinde yaşamını yitirdiği MESEM’e bağlı işyerlerinde 1 buçuk milyon öğrenci çalışıyor. İş güvenliğinin ve denetimin olmadığı işyerlerinde çocuk işçilik özendiriliyor.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, 8 Mart ve 21 Mart heyecanını sandıklara taşıyıp belediyeleri geri alacaklarını söyledi.

- Türk cezaevlerinde devam eden açlık grevine destek için Adalet Nöbeti’ni sürdüren anneler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in de Kürt düşmanı olduğunu söyledi.