GÜNDEM 28 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamında gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- DEM Parti İl Eş Başkanları bugün Ankara’da toplanacak. Toplantıya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncel Bakırhan da katılacak.

- Hol Kampı Eşbaşkanı Cihan Henan, Türk devletinin saldırılarının bölgedeki istikrarı bozduğunu ve özellikle Hol Kampı’nda bulunan DAİŞ hücrelerinin güçlenmesini sağladığını belirtti.

- Hasta tutsak Ahmet Zenger'in tahliyesi, Giresun Espiye Cezaevi İdare Gözlem Kurulu tarafından 24 Ocak 2024 tarihinde dördüncü defa ertelendi. Kararın gerekçesi ise Zenger'in "PKK bir terör örgütü müdür değil midir?" sorusuna verdiği cevap.

- MED-TUHAD FED Amed Eşbaşkanı Kerem Canpolat, 1 Şubat’ta tecride karşı başlatılacak Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısında bulunarak, “Tecridin sonlanması, tüm Kürdistan ve Türkiye halklarının özgürlüğü için elzemdir” dedi.

- Colemêrg’te birçok aile, artan hayat pahalılığı karşısında ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için tandırda ekmek pişirmeye başladı.