GÜNDEM 29 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamında gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- İşgalci Türk devleti saldırıları nedeniyle elektriğin olmadığı Kuzey ve Doğu Suriye’de değirmenlerin düzenli çalışamaması ve yakıt sıkıntısı, fırınların çalışmasını da aksatıyor.

- Demokratik İslam Konferansı’na katılan akademisyen ve din âlimleri, İslam dininin iktidarlar elinde bir güç olarak kullanılarak gerçek amacından uzaklaştırıldığını söyledi.

- DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Muş'ta esnaf başta olmak üzere birçok kişinin kadın sığınma evinin yerini bildiğini ve mağdurların burada da rahatsız edildiğini söyledi.

- Colemêrg’de yağan kar yağışı kayyum ve AKP’yi kar altında bırakırken, gaspçı kayyumun hiçbir çalışma yapması nedeniyle yurttaşlar 3 gündür evlerinde mahsur kaldı. Şehirde esnaf iş yerini açamadı, binlerce araç kar altında kaldı.